Насалик запевняє, що з листопада запаси вугілля почнуть зростати

Насалик запевняє, що з листопада запаси вугілля почнуть зростати

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що менші запаси вугілля на складах теплогенеруючих компаній цього року пов’язані зі зміною алгоритму закупівлі антрациту, й пообіцяв, що з листопада ці запаси почнуть збільшуватися.

Про це він розповів під час селекторної наради щодо проходження опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні повністю всі генеруючі компанії є законтрактованими аж до березня наступного року. І запаси вугілля, починаючи з листопада до 1 січня 2018 року, будуть не зменшуватися, а збільшуватися на складах генеруючих компаній”, - зазначив Насалик.

За його словами, така ситуація викликана тим, що через повну блокаду ОРДЛО довелося перейти від післяоплати поставок до передоплати, потрібно було близько 10 млрд гривень обігових коштів теплових станцій.

Читайте також: У Ахметова прокоментували закупівлю американського вугілля марки "Г"

“Оскільки вони брали б ці кошти як кредитні, а кредит по таких коштах становить 20%, то зрозуміло, що ці кредитні кошти лягли б на споживача”, - пояснив Насалик і додав, що міністерством було розроблено такий алгориттм створення запасів, який не дозволить перекласти на плечі споживачів ці зобов’язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-