Нафта Brent вперше за місяць перевищила 59 доларів

Нафта Brent вперше за місяць перевищила 59 доларів

Укрінформ
Нафта показує змішані результати в п'ятницю, оскільки ринок зберігає обережність, після того, як Венесуела, член ОПЕК і великий виробник нафти, за повідомленнями, не може виплатити відсотки за облігаціями, випущених державною нафтовою компанією PDVSA, а інвестори чекають дані про кількість діючих бурових установок в США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у грудні виросли в ціні на 0,06% до $52,61 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,08% до $59,35 за барель. Компанії з видобутку сланцевої нафти останнім часом скоротили об'єм розробки нових родовищ, а інвестори хочуть зрозуміти, чи тимчасове це явище, оскільки ціни стабільно тримаються вище $50 за барель.

Виплати за облігаціями, випущеним PetroleosdeVenezuelaSA (PDVSA), залишаються великою проблемою для венесуельського уряду, після того, як державна нафтовидобувна і нафтопереробна компанія розплатилася по двох прострочених платежах і затвердила виплату боргів на суму в $985 млн строком до п'ятниці.

Учора нафта виросла в ціні, після того, як зростаючі очікування, що ОПЕК продовжить угоду про скорочення об'єму видобутку нафти, компенсували дані, що показали збільшення запасів нафти і об'єму видобутку нафти в США.

Нафта завмерла в невизначеності, коли інвестори оцінювали недавнє збільшення запасів і обсягу виробництва нафти в США, а також перспективи, що ОПЕК продовжить свою угоду про скорочення обсягу виробництва нафти, у світлі заяви наслідного принца Саудівської Аравії Мохамеда Бін-Салмана. Відповідаючи на питання про те, чи підтримує він продовження угоди, принц Салман відповів, що так, і підкреслив, що ОПЕК "треба і далі стабілізувати ринок". Це зміцнило очікування інвесторів, що члени ОПЕК підтримають продовження угоди.

"Усі з нетерпінням чекають засідання ОПЕК у кінці місяця", - заявив Томас П'ю, фахівець з сировинних товарів CapitalEconomics.

У травні країни ОПЕК домовилися продовжити угоду про скорочення об'єму видобутку нафти на дев'ять місяців до березня, але залишили об'єм скорочення на рівні в 1,8 млн барелів на день, погоджений в листопаді минулого року.

Читайте також: Нафта Brent впала до $58,37 на тлі даних про збільшення запасів у США

"Бичачі" заяви допомогли поліпшити настрої відносно нафти, хоча раніше інвестори турбувалися через збільшення запасів і об'єму видобутку нафти в США минулого тижня.

Запаси нафти в США минулого тижня виросли на 856 тис. барелів, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 2,6 млн. При цьому об'єм видобутку нафти в США виріс до 9,5 млн барелів на день, а об'єм експорту нафти, дизельного палива і інших нафтопродуктів досяг 7,66 млн барелів в день, повідомило Управління за енергетичною інформацією.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 59,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,48 долара за барель, що на 18 центів вище за рівень закриття торгів ($59,30).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-