Енергоатом з'ясовує причини

Енергоатом з'ясовує причини "гарячого зупинення" блоку №2 ХАЕС

Укрінформ
Енергоблок №2 Хмельницької АЕС був зупинений сьогодні вранці одразу після виведення з ремонту - під час набору потужності на енергоблоці спрацював захист реактора. Причини спрацювання захисту наразі з’ясовуються.

Про це інформує прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

Як повідомляється, 23 жовтня о 21:57 енергоблок №2 Хмельницької АЕС було підключено до енергомережі після завершення середнього планового ремонту. А 24 жовтня о 06:36 під час набору потужності на енергоблоці №2 Хмельницької АЕС при стабільних рівнях в парогенераторах за помилково сформованим сигналом "зниження рівня води в парогенераторі №1 понад 650 мм від номінального рівня", спрацював захист реактора.

Енергоблок №2 перебуває в режимі "Гаряче зупинення", системи безпеки в режимі "Чергування".

"Згідно з попередньою оцінкою рівня порушень за міжнародною шкалою INES дану подію класифіковано нульовим рівнем "нижче шкали". Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень", - запевнили в Енергоатомі.

Читайте також: На Хмельницькій АЕС проводять повторну перевірку

Хмельницька АЕС (ХАЕС) – розташована на території Хмельницької області в місті Нетішин. У складі Хмельницької АЕС працює два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2 000 МВт (підключені у 1987 і 2004 роках). Основне призначення станції – покриття дефіциту електричних потужностей в Західному регіоні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-