АМКУ дозволив продаж активів російського олігарха Дерипаски в Україні

АМКУ дозволив продаж активів російського олігарха Дерипаски в Україні

Укрінформ
Антимонопольний комітет дозволив трейдеру Glenсore придбати частку в статутному капіталі "Миколаївський глиноземний завод" та трьох інших українських підприємствах, підконтрольних компанії "Російський алюміній".

Про це йдеться в повідомленні АМКУ.

"З огляду на те, що заявлені концентрації не призводять до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав відповідні дозволи", - зазначають у АМКУ.

"При цьому Радою національної безпеки і оборони України було відзначено, що до учасників концентрацій обмежувальні заходи (санкції) не застосовуються", - додають в Антимонопольному комітеті.

Згідно з повідомленням, надано дозвіл на концентрацію, в результаті яких група Glenсore увійде в капітал "Компанія "Алюміній України" і "Гуардон Україна", які безпосередньо володіють відповідно 13,96% і 86,04% частками в МГЗ.

Читайте також: У Манафорта виявили 60-мільйонний бізнес із російським олігархом

Згідно з Держреєстром, прямими власниками цих київських товариств виступають офшорні компанії з Аруби "Гордана Холдінгс А.В.В." і "Гандель Інтернешнл А.В.В.", а кінцевим бенефіціаром вказаний російський бізнесмен, президент "РусАла" Олег Дерипаска, підозрюваний Службою безпеки України в знищенні Запорізького алюмінієвого комбінату в інтересах конкурентів з Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-