Україна і Румунія підписали Протокол про співпрацю на транскордонних водах

Україна і Румунія підписали Протокол про співпрацю на транскордонних водах

Укрінформ
Уповноваженими урядів України і Румунії підписано Протокол про співпрацю на транскордонних водах.

Про це повідомило Державне агентство водних ресурсів України за підсумками ІХ наради уповноважених урядів України і Румунії у рамках виконання Угоди між урядами двох країн про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах. 

"Результатом інтенсивної роботи української та румунської делегацій стало підписання Протоколу ІХ наради уповноважених урядів України і Румунії з питань водного господарства на прикордонних водах. Підписання протоколу є одним із найважливіших кроків на шляху спільної діяльності обох країн у таких напрямах співпраці, як управління прикордонними водами, охорона прикордонних вод від забруднень природного та техногенного характеру, протипаводковий захист, регулювання та меліорація на прикордонних ділянках, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відразу двоє румунських міністрів залишають крісла через корупційні справи

Зазначається, що підписаним протоколом передбачена подальша тісна та злагоджена співпраця України і Румунії на транскордонних водних об’єктах у дусі добросусідства та взаєморозуміння.

Сторонами наголошено, що щороку проводяться огляди протиповеневих споруд на обох берегах на спільних ділянках річки Тиса, Прут і Сірет та річки Дунай. Гідротехнічні споруди знаходяться у робочому стані.

За результатами роботи уповноважені вирішили завершити актуалізацію регламентів у рамках двостороннього співробітництва, беручи до уваги автоматизовані станції, які побудовані в рамках проекту EAST AVERT, і представити їх на затвердження під час наступної наради уповноважених.

Водночас українська сторона звернулася до румунської сторони з проханням розглянути та погодити комплексну схему стабілізації русла р. Тиси на українсько-румунській прикордонній ділянці річки. Спільно було вирішено організувати в першій половині 2018 року робочу зустріч на рівні експертів робочої групи щодо проблем р. Тиси та обговорити зазначену схему, яка була передана українською стороною з урахуванням гідрологічних змін і реалізованих робіт у 2010-2017 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-