Відразу двоє румунських міністрів залишають крісла через корупційні справи

Відразу двоє румунських міністрів залишають крісла через корупційні справи

Укрінформ
Віце-прем'єр уряду Румунії, міністр регіонального розвитку Севіль Шайдех і міністр з європейських фондів Рована Плумб подали прохання про відставку.

Про це стало відомо після засідання Політичного виконкому правлячої Соціал-демократичної партії в Бухаресті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Свої прохання про відставку представили Севіль Шайдех і Рована Плумб. Політвиконком партії відставку не прийняв, однак міністри наполягли на тому, щоб її прийняли. У п'ятницю вони представлять журналістам подробиці про ухвалені рішення», - заявив лідер соціал-демократів Лівіу Драгня.

Читайте також: Двом молдавським дипломатам “світить” по 12 років за корупцію

Причиною відставки став той факт, що обидва члени уряду є фігурантами кримінальних справ про корупцію: вони підозрюються у перевищенні службових повноважень.

Сам прем'єр-міністр Румунії Міхай Тудосе заявив, що готовий у будь-який момент залишити пост глави уряду, якщо на цьому наполягатимуть його колеги по Соціал-демократичній партії.

Раніше президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що в уряді країни повинні працювати тільки "люди з чистою біографією", які не мають проблем із правосуддям. Засідання Політичного виконкому Соціал-демократичної партії тривало близько семи годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-