Україна підписала

Україна підписала "ключовий меморандум" із Литвою у сфері ОПК

Укрінформ
Державний концерн "Укроборонпром" та Литовська Асоціація Безпекової і Оборонної Індустрії (LDSIA) підписали ключовий меморандум, що закріплює створення сприятливих умов для взаємовигідного співробітництва між оборонними підприємствами обох країн.

Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Вже зараз ми можемо говорити про відкриті перспективи розширення потенціалу взаємовигідного співробітництва оборонних промисловостей України та Литви. Враховуючи спільну східну загрозу для наших країн, стратегічне значення, в першу чергу, має питання співпраці у сфері найновіших високих оборонних технологій", - заявив заступник гендиректора із зовнішньоекономічної діяльності "Укроборонпрому" Денис Гурак.

Як зазначається, саме цей документ є основою для створення спільних проектів для забезпечення обороноздатності України та Литви, яка є країною-членом НАТО.

Підписи на документі поставили Денис Гурак та директор LDSIA Росвальдас Горбачьовас (Rosvaldas Gorbaciovas).

Підписання цього документа стало черговим кроком у посиленні співробітництва "Укроборонпрому" із оборонно-промисловими структурами країн-членів НАТО, що є стратегічною задачею на шляху посилення інтеграції України у євроатлантичні структури.

Читайте також: Український авіазавод і Rockwell Collins підписали стратегічну угоду

При цьому підприємства-учасники "Укроборонпрому" активно переходять на міжнародні стандарти роботи - 70% із них уже сертифіковані за ISO 9001 та впроваджується система управління та гарантування якості AQAP 2000. 40 підприємств-учасників Укроборонпрому отримали доступ до Головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics). Цей інструмент дозволив підприємствам вітчизняного оборонно-промислового комплексу вийти на міжнародний ринок озброєння та реалізовувати програму імпортозаміщення.

Нагадаємо, спеціалізована виставка "Зброя та безпека-2017" проходить 10-13 жовтня у Міжнародному виставковому центрі у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-