Омелян: Співпраця з Китаєм у дорожній сфері принесе інвестиції у сумі $95,8 мільйона

Омелян: Співпраця з Китаєм у дорожній сфері принесе інвестиції у сумі $95,8 мільйона

Укрінформ
Два контракти на реконструкцію і капітальний ремонт двох доріг, що були укладені з китайською компанією «Xinjiang Communications Construction Group», передбачають інвестиції на загальну суму 95,8 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури

«Надзвичайно важливі два моменти: це перший досвід китайської компанії в Україні і це, фактично, відновлення співробітництва України з міжнародними фінансовими організаціями у дорожній сфері», - наголосив міністр інфраструктури Володимир Омелян, в присутності якого відбулась церемонія підписання.

Один контракт передбачає виконання ремонтних робіт з покращення безпеки руху на автомобільній дорозі М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка (через м. Вінницю), км 291+240 – км 332+052 (сума контракту – 38,5 млн дол. США), другий контракт передбачає реконструкцію і капітальних ремонт автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський (км 210+000 – км 333+250 (окремими ділянками), сума контракту – 57,3 млн доларів США).

«Україна має успішний досвід співпраці з китайськими компаніями на прикладі проведення днопоглиблювальних робіт в порту «Южний». Нам надзвичайно важливо, щоб досвід в автодорожній сфері був теж успішним. Ми запускаємо конкуренцію в автодорожній галузі. Я сподіваюсь, що до працюючих в Україні українських, турецьких, китайських компаній долучиться ще більша кількість партнерів і з ЄС, і з сусідніх держав», - заявив очільник міністерства.

Читайте також: Омелян оголосив про старт Всеукраїнської дорожньої реформи у 2018 році

Нагадаємо, Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» та китайська компанія «Xinjiang Communications Construction Group» підписали у вівторок, 10 жовтня, 2 контракти на реконструкцію і капітальний ремонт двох автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-