Нафта стабільна після невеликого зростання напередодні

Нафта стабільна після невеликого зростання напередодні

Укрінформ
Нафта зміцнюється у вівторок, а настрої на ринку поліпшуються, оскільки активність в Китаї поновилася після тижневих свят, тоді як інвестори чекають на дані з попиту і пропозиції, які з'являться цього тижня. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставками у листопаді зросла в ціні на 0,10% до $49,63. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,09% до $55,84 за баррель.

Вчора нафта зросла у ціні, після того, як нафтовидобувні платформи у Мексиканській затоці почали відновлювати роботу, оскільки ураган Нейт особливо не вплинув на роботу нафтової інфраструктури, а "бичачі" заяви чиновників ОПЕК призвели до поліпшення настроїв.

У неділю Бюро з питань безпеки та екологічного контролю заявило, що понад 90% нафтовидобувних потужностей у Мексиканській затоці припинили роботу.

Тим часом генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо зміцнив очікування з приводу продовження угоди про скорочення обсягів видобутку нафти після березня 2018 р., запевнивши трейдерів, що вже почалися переговори з приводу можливого продовження термінів.

Читайте також: Бензин А-95 на Київщині коштує 24,89-27,99 гривні

Організація країн - експортерів нафти збереться у Відні 30 листопада, щоб обговорити результати своїх спроб обмежити світовий обсяг видобутку нафти.

Трейдери також чекають на публікації жовтневих доповідей ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) у середу та четвер відповідно, а також дані від Міненерго США (у середу) та Американського інституту нафти (API) щодо запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 6 жовтня.

За тиждень до того комерційні запаси нафти у США (виключаючи стратегічний резерв) знизилися на 6 мільйонів баррелів або на 1,3% - до 465 мільйонів баррелів.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,67 долара за барель, що на 12 центів нижче від рівня закриття торгів ($55,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-