Нафта дешевшає на побоюваннях через наближення шторму у Мексиканській затоці

Нафта дешевшає на побоюваннях через наближення шторму у Мексиканській затоці

Укрінформ
Ціна нафти знижується у п'ятницю, оскільки інвестори насторожені щодо тропічного шторму "Нейт".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI із постачанням у листопаді подешевшала на 0,18% до $ 50,70. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent впала у ціні на 0,14% до $ 56,92 за барель.

Трейдери стурбовані напередодні очікуваного шторму. Національний центр США зі спостереження за ураганами (NHC) у четвер інформував, що "Нейт" сформувався біля узбережжя Нікарагуа. Швидкість вітру в центрі шторму сягала 64 кілометрів на годину. Шторм рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю близько 12 кілометрів на годину.

Читайте також: Шторм "Нейт" у Латинській Америці: вже двадцять загиблих

Раніше у п'ятницю Бюро з питань безпеки та екологічного контролю США (Bureau of Safety and Environmental Enforcement, BSEE) повідомило, що нафтогазові компанії почали евакуацію своїх співробітників з платформ у американській частині Мексиканської затоки через шторм. Регулятор також зазначив, що компанії призупинили видобуток на 14,55% видобувних потужностей нафти і 6,4% - газу у Мексиканській затоці в США. Таким чином, видобуток нафти у регіоні скорочено на 254,6 тисячі барелів на добу. При цьому інвестори не виключають, що свою роботу у регіоні призупинять і НПЗ, що скоротить попит на сировину.

Вчора нафта зросла в ціні, оскільки переговори з приводу продовження угоди щодо скорочення обсягу видобутку нафти компенсували побоювання з приводу збільшення обсягу видобутку в США і Лівії.

Нафта відновилася після падіння на 1% сесією раніше, оскільки візит короля Саудівської Аравії Салмана до Росії викликав очікування, що ці дві країни обговорюють можливе продовження угоди про скорочення обсягу видобутку нафти.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,97 долара за барель, що на 3 центи нижче за рівень закриття торгів ($ 57,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-