Ціни на нафту знижуються в очікуванні оцінок від API

Ціни на нафту знижуються в очікуванні оцінок від API

Укрінформ
Нафта впала в ціні у вівторок в очікуванні тижневих галузевих оцінок запасів нафти в США, які можуть показати чергове їх зменшення.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з постачанням в листопаді подешевшала на 0,28% до $ 50,44. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent впала в ціні на 0,43% - до $ 55,88 за барель.

Сьогодні Американський інститут нафти (API) опублікує оцінки запасів нафти і нафтопродуктів у США, а завтра з'являться офіційні дані Управління з енергетичної інформації. Очікується, що запаси нафти скоротилися на 467 тис. барелів, запаси дистилятів - на 1,1917 млн барелів, а запаси бензину - на 967 тис. барелів.

Вчора ціни на нафту впали після того, як дані показали збільшення обсягу виробництва нафти в ОПЕК минулого місяця, а також зростання обсягу бурової активності в США.

Настрої на ринку нафти погіршилися, коли дані показали, що в ОПЕК у вересні впав рівень дотримання зобов'язань щодо скорочення обсягу видобутку нафти, й це посилило сумніви в тому, що нафтовий картель готовий зробити все необхідне, щоб обмежити обсяг виробництва.

Читайте також: Нафтогаз розпочав перший етап відокремлення функції оператора ГТС

Нещодавнє опитування Reuters показало, що обсяг видобутку нафти в Організації країн - експортерів нафти зріс у вересні на 50 тис. барелів на день, а рівень дотримання зобов'язань зі скорочення обсягу виробництва впав до 86%. При цьому Нігерія й Лівія, звільнені від зобов'язань щодо скорочення обсягу виробництва, продовжують нарощувати обсяги видобутку нафти.

Обсяг виробництва в Лівії відкотився у вересні на 30 тис. барелів до 920 тис. барелів, оскільки діяльність на родовищі Ель-Шарара відновилася після більш ніж двох тижнів перерви. У Нігерії обсяг видобутку нафти зріс на 20 тис. барелів до 1,77 млн барелів на день. Нігерія в липні погодилася підтримати угоду ОПЕК про скорочення обсягу видобутку нафти, але тільки після того, як обсяг її видобутку досягне 1,8 млн барелів на день.

Зростання обсягів виробництва в ОПЕК послабив оптимізм інвесторів, що підсилився після того, як ОПЕК заявила на засіданні минулого місяця, що рівень дотримання зобов'язань її членів в серпні досяг рекордно високого рівня.

Також побоювання з приводу світового обсягу видобутку нафти посилилися через те, що кількість діючих бурових установок у США зросла на шість до 750 (за даними компанії Baker Hughes).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,88 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,09 долара за барель, що на 3 центи нижче за рівень закриття торгів ($ 56,12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-