Президент відкрив у Коломиї завод з виробництва кабельних мереж LEONІ

Президент відкрив у Коломиї завод з виробництва кабельних мереж LEONІ

Відео
Укрінформ
До 2021 року в Коломиї Івано-Франківської області має бути створено 5 тисяч нових робочих місць.

Про це Президент Петро Порошенко сказав 29 вересня під час відкриття першої черги заводу з виробництва кабельних мереж LEONІ у Коломиї, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу подякувати компанії LEONI, яка одна з перших повірила в Україну, в її конкурентоспроможність. Уявіть собі: продукція, яка випускатиметься тут, у Коломиї, буде встановлюватися на Audi, Volkswagen, General Motors, Porshe та інші елітні марки, і без українців це буде неможливо. Ми говорили, що до 2021 року в Коломиї буде створено 5 тисяч нових робочих місць, а вже зараз їх кількість дорівнює 800", - сказав Порошенко.

Читайте також: На будівництві моста на Прикарпатті заощадили 30 мільйонів - Президент

Президент наголосив, що в Україні вже 6 кварталів поспіль спостерігається упевнене економічне зростання. За його словами, економіка країни адаптувалася, знайдено нові ринки збуту, а відтак - забезпечується зростання. Саме тому влада стверджує, що найгірше вже позаду.

"Україна має стати успішною країною заможних, успішних людей, економічне зростання, міцний середній клас - це ще одна запорука нашої безпеки, незалежності, свободи і демократії", - наголосив Президент.

Завод  LEONI у Коломиї – підприємство зі стовідсотково іноземним капіталом з Німеччини, яке вироблятиме кабельні мережі для автомобілів BMW, Volkswagen і електромобілів. Для Коломиї це - найбільша іноземна інвестиція за останні 25 років, яка до 2020 року має сягнути 46 млн євро. 

29 вересня відкрито першу чергу підприємства, а це 6,5 тис. кв. м виробничої площі та майже 3 тис. кв. м офісних приміщень, що дало змогу створити близько 800 робочих місць. До 2020 року виробничі площі мають зрости до 10 тис. кв. м. Наразі суму інвестиційних коштів обчислюють на рівні 11 млн євро.

Фото: twitter.com/STsegolko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-