Насалик про Меморандум CESEC: Рівень енергетичної безпеки в Європі посилюватиметься

Насалик про Меморандум CESEC: Рівень енергетичної безпеки в Європі посилюватиметься

Укрінформ
Міністр енергетики Ігор Насалик у Бухаресті взяв участь у підписанні Меморандуму про взаєморозуміння щодо розвитку ринку електроенергії, енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго України.

Підписання Меморандуму відбулося в рамках Ініціативи зі створення газотранспортної мережі країн CESEC, під час засідання Групи високого рівня з будівництва газотранспортної мережі в Центральній та Південно-Східній Європі (CESEC), що проходить 27-28 вересня у м. Бухарест, Румунія.

Оцінюючи важливість події, Насалик зазначив, що наміри, викладені в новому Меморандумі CESEC, повністю відповідають положенням прийнятої в серпні 2017 року Енергетичної стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність».

«Відповідно до прийнятої Європейською Комісією у 2014 році Стратегії енергетичної безпеки ЄС, Україна створює правові та технічні умови для розвитку та розширення з'єднань з енергомережами інших регіонів/країн, а також диверсифікації зовнішніх джерел та постачальників паливних ресурсів та шляхів їх постачання», - запевнив Насалик.

Читайте також: Заступницю Насалика обрали до бюро Комітету зі сталої енергетики ООН

Насалик зазначив, що сучасний формат енергетичних перетворень має сприяти посиленню рівня енергетичної безпеки та диверсифікації постачань газу в Європі та Україні. Водночас наголосив, що спільні зусилля з розбудови нової інфраструктури для імпорту/постачання газу мають здійснюватися відповідно до планів регіонального розвитку мереж (ENTSOG, CESEC) та відповідної стратегії ЄС, що потребуватиме належного технічного та фінансово-економічного обгрунтування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-