Заступницю Насалика обрали до бюро Комітету зі сталої енергетики ООН

Заступницю Насалика обрали до бюро Комітету зі сталої енергетики ООН

Укрінформ
Заступника міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталію Бойко обрали на посаду члена бюро Комітету зі сталої енергетики Європейської економічної комісії ООН.

Про це пише Урядовий портал.

У своєму виступі на засіданні заступник міністра зазначила, що Україна розглядає співробітництво з інституціями ООН, зокрема, з Європейською економічною комісією, як одне із пріоритетних у контексті курсу на європейську інтеграцію, адже воно спрямоване на вирішення питань, які представляють взаємний інтерес для країн регіону.

«Співробітництво з ЄЕК ООН надзвичайно важливе і актуальне для України. Маю впевненість, що поглиблення співробітництва сприятиме пришвидшенню інтеграції України до європейського економічного простору, а також підвищенню рівня енергетичної безпеки не тільки окремо нашої країни, але й всього регіону», - сказала Бойко.

Читайте також: Насалик: Принципи прозорості сприятимуть інвестуванню у видобувні галузі

Заступник міністра поінформувала членів комітету щодо поточного стану реалізації реформ у сфері енергетики, а також окреслила основні моменти стосовно перебігу процесу підготовки до 9-го Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку, який заплановано провести у Києві восени 2018 року. 

Довідка. Європейська економічна комісія (ЄЕК) ООН - одна з 5 регіональних комісій ООН, утворена економічною і соціальною радою ООН у 1947 р. Україна є одним із засновників ЄЕК ООН. Членами комісії є 56 країн, включаючи 28 членів Європейського Союзу, США, Канаду, Ізраїль, а також країни Співдружності Незалежних Держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-