Турчинов спростовує незаконні поставки української зброї до Азії та Африки

Турчинов спростовує незаконні поставки української зброї до Азії та Африки

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов спростовує інформацію про незаконні поставки зброї, які Україна нібито здійснювала до країн Азії та Африки.

Про це він заявив на брифінгу в рамках І Всеукраїнського форуму приватних підприємств оборонної промисловості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була публікація, що вже приватні підприємства порушують заборони поставок зброї до країн Азії та Африки. Перевірили цю інформацію - не відповідає дійсності, все в рамках закону", - наголосив секретар РНБО.

Як повідомлялось, днями представники Проекту з викриття організованої злочинності та корупції (OCCRP) заявили про те, що оборонні підприємства України є посередниками для європейських виробників, які постачають зброю до Африки та Близького Сходу.

Читайте також: У Держекспортконтролі прокоментували звинувачення у незаконному постачанні зброї

За даними проекту, військовий транспорт, вартістю не менше 4,1 мільйона доларів, був придбаний у Польщі, а потім частинами нібито відправлений до України. Після цього, як стверджують розслідувачі, 45 машин із усієї партії були переправлені до Східної Африки через Об'єднані Арабські Емірати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-