Нафта дешевшає попри дані про зниження запасів у США

Нафта дешевшає попри дані про зниження запасів у США

Укрінформ
Нафта впала в ціні у четвер попри дані Міненерго США про зниження запасів нафти в країні.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у листопаді впали в ціні на 0,33% до $51,97 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,42% до $57,33 за барель.

Учора ціни на нафту зросли, оскільки трейдери раділи даним, які показали несподіване зниження запасів нафти у США, що вказує на відновлення нафтопереробної активності та експорту після урагану Харві у серпні.

Спершу ціни слабко реагували на звіт Управління енергетичної інформації (EIA), що показав несподіване скорочення запасів нафти минулого тижня, оскільки інвестори оцінювали значення зменшення запасів нафти в умовах збільшення запасів бензину вперше за чотири тижні.

Запаси нафти у США скоротилися на 1,9 млн барелів за тиждень з 16 по 22 вересня, хоча очікувалося, що вони збільшаться на 3,4 млн барелів. Запаси бензину при цьому зросли на 1,107 млн барелів, хоча очікувалося зменшення на 921 тис., а запаси дистилятів знизилися на 814 тис. барелів, хоча прогнозувалося, що вони зменшаться на 2,2 млн.

Це перше скорочення запасів нафти у США після трьох тижнів збільшення, викликаних тим, що нафтопереробні заводи, що є основним споживачем нафти, призупинили роботу після урагану Харві.

Нафтопереробна активність зросла з тих пір, а спред між цінами на WTI і Brent, що становить близько $6, продовжує стимулювати експорт, забезпечуючи підтримку цінам на нафту.

Читайте також: Середня ціна А-95 на Київщині за добу підскочила на 50 копійок

США минулого тижня експортували рекордні 1,5 млн барелів нафти на день, повідомило в середу Управління з енергетичної інформації. Ця цифра більша за обсяг виробництва декількох країн — членів ОПЕК.

Станом на 09.15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 57,35 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 57,34 долара за барель, що на 23 цента нижче рівня закриття торгів ($57,57).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-