Єврокомісія оштрафує Scania на €880 мільйонів за картельну змову

Єврокомісія оштрафує Scania на €880 мільйонів за картельну змову

Укрінформ
Європейська комісія оштрафує на 880 мільйонів євро шведського виробника вантажівок Scania, який належить німецькому концерну Volkswagen.

Про це у Брюсселі повідомили в середу, 27 вересня, повідомляє DW.

"Scania закидають участь у картельній змові з іншими автовиробниками - Daimler, Iveco, DAF і Volvo/Renault", – йдеться у повідомленні.

За даними Єврокомісії, ці виробники протягом 14 років незаконно узгоджували між собою ціни на вантажні автомобілі.

Зазначається, що з іншими учасниками картельної змови Брюссель торік уклав мирову угоду на суму 2,93 мільярда євро. Scania від участі в угоді відмовилася. Із MAN - ще однієї "дочки" Volkswagen - штраф не стягуватимуть, тому що цей автовиробник надав антимонопольному відомству інформацію про картельну змову.

Читайте також: Porsche також виявився учасником дизельного скандалу

"Сьогоднішнє рішення завершує наше розслідування багаторічного картелю", - заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер. За її даними, 90% усіх важких та середніх вантажівок, які продаються в Європі, вироблені Scania та іншими учасниками змови. "Замість того, щоб узгоджувати між собою ціни, виробники вантажівок мали б конкурувати між собою, беручи до уваги і покращення захисту довкілля", - зазначила євромісар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-