Експерт: Найдешевший борщовий набір у Львові, найдорожчий - в Одесі

Експерт: Найдешевший борщовий набір у Львові, найдорожчий - в Одесі

937
Ukrinform
Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала вартість борщового набору станом на середину вересня у Києві, Львові, Одесі та Харкові.

Про це свідчать дані статистики, повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook

Так, за даними Держстату, у Львові найдешевша свинина обійдеться у 60,7 грн за 600 грамів, буряк та картопля – по 2,6 грн за 500 грамів, капуста – 1,4 грн за 300 грамів, морква –1,3 грн за 200 грамів, цибуля –1,2 грн за 200 грамів, сметана – 10,1 грн за 250 грамів. Львівський борщ обійдеться нам у 80 грн.

У Харкові вартість на другу декаду вересня наступна: свинина – 64,5 грн за 600 грамів, буряк – 2,2 грн за 500 грамів, картопля – 3,2 грн за 500 грамів, капуста – 1,6 грн за 300 грамів, морква – 1,4 грн за 200 грамів, цибуля – 1,2 грн за 200 грамів, сметана – 10,3 грн за 250 грамів. Вартість борщу у Харкові становить 84,4 грн.

У Південній Пальмірі, тобто в Одесі, свинина – 67,9 грн за 600 грамів, буряк та картопля – по 3,6 грн за 500 грамів, капуста – 2,1 грн за 300 грамів, морква – 1,7 грн за 200 грамів, цибуля – 1,4 грн за 200 грамів, сметана – 11,2 грн за 250 грамів. В Одесі вартість приготування борщу становить 91,5 грн.

За даними Держстату на 20 вересня у місті Києві свинина з кісткою коштувала 66,2 грн за 600 грамів, буряк – 3,1 грн за 500 грамів, картопля – 4,2 грн за 500 грамів, капуста – 2 грн за 300 грамів, морква – 1,7 грн за 200 грамів, цибуля – 1,3 грн за 200 грамів, сметана – 11,8 грн за 250 грамів. Тобто ця смачна страва коштувала в Києві 90,3 грн.

Читайте також: Експерт: Борщовий набір в Україні цьогоріч здорожчав на 38% - до 84,2 гривні

"Таким чином найдешевший борщ ми приготували на заході країни – на Львівщині, який обійшовся нам у 80 грн, а найдорожчий на півдні – на Одещині за 91,5 грн. Різниця в вартості цієї страви - 11,3 грн, або 14%", - зазначив Дорошенко.

За основу брався найбільш простий рецепт борщу: на 3,5-4 літри води свинини – 600 грамів, буряка та картоплі – по 500 грамів, капусти – 300 грамів, моркви та цибулі – по 200 грамів та сметани – 250 грамів.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-
*/ ?>