Контроль органічного виробництва: Держспоживслужба за додаткові повноваження

Контроль органічного виробництва: Держспоживслужба за додаткові повноваження

Укрінформ
Задля вдосконалення процесів виробництва органічної продукції в Україні Держпродспоживслужба повинна отримати повноваження для контролю операторів ринку та органів сертифікації.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Недосконалість вимог чинного законодавства робить можливим створення сприятливого середовища для введення в обіг фальсифікованої органічної продукції, що порушує права споживача та породжує недобросовісну конкуренцію. Як результат знижується довіра до української органічної продукції", - підкреслив голова Держспоживслужби Володимир Лапа.

Він додав, що сьогодні діє не повний перелік нормативно-правових актів щодо реалізації встановлених вимог до органічної продукції і тому відомство не може повністю реалізувати покладені функції.

Читайте також: Китай зацікавився українськими рибними продуктами та медом - Держспоживслужба

Так Держпродспоживслужбі необхідно надати можливість проводити моніторинг органічної продукції, вибірково оцінювати діяльність органів із сертифікації та операторів ринку органічної продукції, а також ініціювати виключення органу сертифікації з реєстру.

У відомстві очікують, що Верховна Рада України прийме закон «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», який надасть зазначені повноваження Держпродспоживслужбі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-