Ціни на нафту знижуються на новинах від ОПЕК

Ціни на нафту знижуються на новинах від ОПЕК

Укрінформ
Вартість нафти в четвер слабко знижується після досягнення максимальних позначок з квітня-травня на новинах від ОПЕК. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,23% - до 56,16 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,12% - до 50,63 долара за барель.

На день раніше світові ціни на нафту активно росли на тлі оптимізму інвесторів, пов'язаного зі скороченням видобутку у рамках віденської угоди. Технічний комітет з моніторингу виконання угоди ОПЕК та ряду інших держав про скорочення видобутку нафти оцінив виконання угоди в серпні в 116% проти 94% на місяць раніше. Крім того, ринки відреагували на заяву міністра нафти Іраку Джаббара аль-Лаїбі про те, що Ірак та деякі інші країни вважають необхідним скорочення видобутку у рамках угоди ще приблизно на 1%.

Читайте також: Наглядова рада "Нафтогазу" буде якісно оновлена - Кістіон

На цьому тлі в ході торгів середи ціна нафти марки Brent уперше з 13 квітня перевищила 56 доларів за барель, а вартість марки WTI піднялася вище 51 долара вперше з кінця травня.

Тиск на ціну нафти чинять ці управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США про запаси нафти в країні. Комерційні запаси "чорного золота" в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 15 вересня, зросли на 4,6 мільйона барелів, або на 1% - до 472,8 мільйона барелів. При цьому аналітики чекали меншого зростання запасів - на 0,75%, або на 3,493 мільйона барелів, до 471,693 мільйона барелів.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 56,16 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 56,20 долара за барель, що на 9 центів нижче рівня закриття торгів ($56,29).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-