В.о. голови

В.о. голови "УЗ" Кравцов закликав правоохоронців перевірити можливість змови учасників торгів

Укрінформ
В.о.голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов закликав правоохоронців перевірити можливість змови учасників торгів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За його словами, компанії-«прокладки» блокують торги ПАТ “Укрзалізниця” через скарги до Антимонопольного комітету та затягують терміни їх проведення, а тим самим - і постачання продукції для верхньої будови колії. Це може негативно впливати на безпеку руху та операційну діяльність перевізника, наголосив Кравцов під час наради з виробниками продукції для верхньої будови колії та представниками СБУ і НАБУ.

Він зазначив, що Укрзалізниця працює над удосконаленням тендерної документації, скороченням термінів розрахунків за поставлену продукцію та розглядає можливість перегляду розміру гарантійного забезпечення торгів. Керівник Укрзалізниці закликав виробників продукції для будівництва колії активно брати участь у тендерах, що оголошує товариство. За словами Кравцова, наразі компанія опинилася в ситуації, коли вона не може в повному обсязі ремонтувати існуючі колії та будувати нові. Це пов’язано з тим, що у тендерах, які проводить Укрзалізниця із закупівлі продукції для залізничної інфраструктури, беруть участь не самі виробники, а посередники, які виходять на торги із цінами, майже удвічі вищими за реальну вартість продукції самих виробників.

Також ситуацію ускладнює і те, що компанії – так звані «прокладки» блокують торги через скарги до АМКУ та затягують терміни їх проведення, тим самим і постачання. Це може негативно впливати на безпеку руху та операційну діяльність перевізника.

«Потрібен механізм, за яким можна задовольнити інтереси українських виробників і забезпечити Укрзалізниці стабільні постачання продукції за справедливими цінами. Ми розглядаємо можливість укладання прямих договорів за переговорною процедурою з використанням ProZorro, а також застосовуватимемо спеціальні процедури закупівель, якщо це дозволяє законодавство. Для нас важливі обґрунтована, не завищена ціна продукції та її бездоганна якість – це ті критерії, які є визначальними», – зазначив Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця планує "напряму" працювати з виробниками матеріалів для колій

Він також запропонував розглянути можливість укладання довгострокових контрактів з виробниками продукції. Також в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» закликав представників правоохоронних органів перевірити можливість змови учасників торгів.

Правоохоронці підтримали ініціативи Укрзалізниці щодо прямої співпраці з виробниками продукції.

Під час наради залізничники наголосили, що очікують від Мінекономрозвитку розробки порядку укладання рамкових договорів, які могли б стати ефективним інструментом для прямої співпраці з виробниками, повідомляє прес-служба.

Як зазначається в повідомленні, наразі Укрзалізниця забезпечена матеріалами для верхньої будови колії (рейки, скріплення, стрілочні переводи, підкладки, накладки та ін.) лише на 18% від річної потреби. Це не дозволяє ремонтувати залізничну мережу у запланованих обсягах та відповідно до визначених термінів. До того ж, у холодну пору року колійні роботи не ведуться, що загострює необхідність вчасного постачання матеріалів та запчастин для залізничної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-