У ЄС готові обговорювати нові умови транзиту газу - Шефчович

У ЄС готові обговорювати нові умови транзиту газу - Шефчович

Укрінформ
ЄС чекає від України конкретних пропозицій щодо можливості закупівлі європейськими компаніями російського природного газу на кордоні між Україною та Росією та подальшого його транспортування до Європи.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович на спільному брифінгу з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом у п’ятницю у Києві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я підтвердив Прем’єр-міністру, що для Євросоюзу транзитна галузь України має стратегічне значення. Це важливо для вашої енергетичної безпеки, а також важливо для європейської енергетичної безпеки. Це є спільним інтересом – забезпечити, щоб транзит газу через Україну проходив добре, включаючи період після 2019 року», - сказав віце-президент Єврокомісії, маючи на увазі, що Росія хоче припинити транзит газу до Європи через територію України із 2020 року.

Читайте також: Гройсман закликав ЄС ретельніше вивчити питання Nord Stream-2

Він відзначив, що європейські енергетичні компанії готові зайти до України та обговорити умови транзитного постачання газу з українським урядом.

Шефчович наголосив, що, у зв’язку з цим, український газотранспортний оператор повинен мати високий рівень довіри усіх сторін.

«Ми домовилися з Прем’єр-міністром про продовження обговорення цього питання. Коли українська сторона буде готова до дискусії, ми проведемо зустрічі із відповідними компаніями щодо конкретики», - пояснив віце-президент Єврокомісії.

Шефчович також наголосив, що в Україні за попередні роки були проведені безпрецедентні реформи, включаючи енергетичну галузь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-