Товаробіг із ЄС зріс на третину і вже становить $25 мільярдів - Президент

Товаробіг із ЄС зріс на третину і вже становить $25 мільярдів - Президент

Укрінформ
За 8 місяців 2017 року товарообіг між Україною та ЄС зріс на третину порівняно з минулим роком та становить 25 млрд дол. США.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у п'ятницю під час 14-го щорічного міжнародного форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES).

“Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі дозволила нам реструктурувати нашу зовнішню торгівлю і підвищити частку європейського ринку до 40%. За вісім місяців цього року наш товарообіг зріс на третину порівняно з минулим роком і склав 25 млрд доларів США”, - сказав він.

Читайте також: Порошенко пропонує створити Антикорупційну палату вже наступного місяця

Президент додав, що Україна перебудовує свою економіку та інфраструктуру, перетворюючи їх в “інтегральну складову європейського континентального господарства”.

Водночас за перші 90 днів від моменту запровадження безвізового режиму понад чверть мільйона українських громадян вже скористалися можливістю вільних подорожей країнами Шенгенської зони, відчувши на собі всі переваги свободи руху осіб, додав Порошенко.

“Українське суспільство зрозуміло, що зближення з ЄС – це потужний фактор збереження та зміцнення суверенітету, безпеки та добробуту. Нашим наступним спільним завданням має стати синхронізація українських прагнень і європейських та євроатлантичних можливостей”, - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-