Порошенку і Гройсману передали

Порошенку і Гройсману передали "чорне золото" з Пенсильванії

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що в енергетичному секторі України відбулись кардинальні зміни, а енергоносії перестали бути політичним інструментом і перетворились на звичайний товар.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляється на сайті глави держави.

"І більше ніхто не має права шантажувати нас після того, як перший американський корабель (прибув в Україну - ред.) вчора, як реалізація моїх домовленостей з Президентом США Дональдом Трампом щодо енергетичної безпеки нашої держави", - зауважив Порошенко.

У свою чергу генеральний директор американської компанії Xcoal Ерні Трешер передав Президенту та керівнику уряду символічний подарунок – перше американське вугілля, яке вчора надійшло в порт "Південний" (Одеська область) з Пенсильванії (США).

"Забезпечена енергетична незалежність нашої держави. В 2016 році ми лише вчилися жити без російського газу, а сьогодні ми довели всьому світові, що ми здатні прожити (без нього – ред.). І газ перестав бути політичним зашморгом і почав бути звичайним товаром", - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, у ніч на 13 вересня до перевантажувального комплексу державного підприємства "Морський торговельний порт "Южний" пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера - 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ "Центренерго".

Наприкінці червня 2017 року стало відомо, що державне ПАТ "Центренерго" уклало з американською компанією Xcoal Energy & Resources контракт на поставку до кінця року 700 тис. тонн вугілля.

Читайте також: Президент: Тіньові потоки, нарешті, заведені до держбюджету

Порошенко у червні цього року під час візиту до США обговорив з керівництвом цієї країни можливості для поглиблення співпраці в енергетичній галузі, в тому числі щодо поставок американського вугілля в Україну зі штату Пенсильванія. Глава держави тоді заявив, що Україна закупить мінімум 2 млн тонн вугілля в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-