Порошенко обіцяє бізнесу справедливі суди

Порошенко обіцяє бізнесу справедливі суди

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обіцяє бізнесу справедливе судочинство.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляється на сайті Президента.

Порошенко наголосив, що очікує наступного тижня на голосування Верховної Ради, яке завершить судову реформу, і заявив, що ніхто не збирається миритися з несправедливим судочинством.

"Щоб не здавалося, що ми носимо рожеві окуляри і не бачимо тих проблем, з якими бізнес стикається кожного дня. Ми не збираємось далі миритися з несправедливим судочинством, де бізнес і громадяни не можуть знайти правди і справедливості. І саме тому не погоджуємось на будь-які сценарії, які відтермінують запровадження судової реформи", - сказав він.

За його словами, будуть ліквідовані вищі спеціалізовані суди, старий Верховний суд і сформований новий – через прозору процедуру, підтриману міжнародними партнерами. "Це світло в кінці тунелю, яке гарантує, що інвестор, громадянин, підприємець зможе знайти правду і захистити свої інтереси", - зазначив він.

Читайте також: Порошенко: Вірю, що ми можемо увійти до Шенгену

Глава держави звернувся з проханням до підприємців підтримати необхідність проведення і прискорення судової реформи. Зокрема, він закликав брати участь у роботі Громадської ради доброчесності, щоб не допустити реінкарнації суддів, які представникам бізнесу відомі з негативного боку. "Ми – партнери. Ми по один бік барикад. Наголошую, що це є наша спільна битва", - зауважив Порошенко.

Як повідомлялося, в рамках судової реформи Верховна Рада має внести зміни до процесуальних кодексів, зокрема, до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-