Мінфін спростив реєстрацію податкових накладних для аграріїв

Мінфін спростив реєстрацію податкових накладних для аграріїв

Укрінформ
Мінфін розробив рішення, яке попередить виникнення труднощів у платників аграрного сектору при реєстрації податкових накладних. 

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Після чисельних зустрічей і обговорень з представниками аграрного бізнесу, Мінфін напрацював і узгодив рішення, яке дозволить ДФС покращити роботу системи призупинки реєстрації ризикових податкових накладних, аби уникнути призупинки накладних платників реального сектору економіки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Мінфін щоденно моніторить процес роботи системи у розрізі різних галузей. 

"Ми відслідкували значне зростання кількості платників реального сектору, в яких зупинено податкові накладні/розрахунки коригування (ПН/РК), в галузі сільського, лісового та рибного господарств. Відповідно до яких, ПН/РК, виписані в червні 2017 року у цій галузі, складали 5% від загальної кількості зупинених накладних, в липні – 18%, в серпні – 29%. Система призупинки реєстрації ризикових податкових накладних дозволяє попереджати мільярдні скрутки з ПДВ і не дозволяє недоброчесним платникам отримувати неправомірні податкові кредити. Але іноді система спрацьовує щодо податкових накладних чесного бізнесу, в тому числі представників сільскогосподарської сфери", - зазначили в Мінфіні.

З урахуванням виявлених проблем та для спрощення процесу Мінфін розробив зміни до критеріїв для всіх платників. Тепер, платники можуть надати документи (технологічну картку) до здійснення операції, і вона буде розглянута протягом 10 робочих днів. Якщо ця картка за встановленою формою врахується ДФС, податкові накладні/розрахунки коригування за цією операцією зупинятися не будуть.

Читайте також: У ДФС підрахували кількість фізичних осіб - підприємців

Для платників сільскогосподарського сектору, згідно запропонованих змін, технологічна картка враховуватиметься автоматично системою Моніторингу без розгляду ДФС, якщо:

- платника – товаровиробника сільскогосподарського сектору внесено до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»

- платник на 31 грудня 2016 року застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України (в редакції, що діяла на 31 грудня 2016 року)

- якщо такі платники (пункт 2.1, 2.2) мають загальну площу власної чи орендованої земельної ділянки понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 року, що задекларована до 20 лютого 2017 року та за період з 1 січня 2017 року не було одночасної зміни засновника і директора підприємства.

"За результатом затверджених змін, чесні платники сільськогосподарського сектору зможуть реєструвати ПН/РК без зупинок. Зміни напрацьовані та знаходяться на узгодженні в ЦОВ", - зазначили в Мінфіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-