Нафта дешевшає на даних про зростання запасів бензину і дистилятів у США

Нафта дешевшає на даних про зростання запасів бензину і дистилятів у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в середу, інвестори відіграють дані Американського інституту нафти (API) про те, що запаси бензину і дистилятів у США зросли більш як на 1 мільйон барелів за тиждень.   

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у жовтні знизилися на 0,21% до $47,73 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,25% до $51,74 за барель.

Згідно з опублікованим звітом API, запаси нафти у США за тиждень, що завершився 18 серпня, скоротилися на 3,595 мільйона барелів, до 462,905 мільйона барелів. Запаси нафти на найбільшому в країні терміналі у Кушингу (Cushing) зменшилися на 462 тисячі барелів. Запаси бензину навпаки значно збільшилися - на 1,402 мільйона барелів, дистилятів - на 2,048 мільйона барелів, повідомив API. Пізніше в середу будуть опубліковані дані Міненерго США про запаси нафти в країні за тиждень.

Вчора ф'ючерси на нафту зросли в ціні, оскільки трейдери чекали, що дані щодо запасів нафти у США покажуть скорочення запасів нафти восьмий тиждень поспіль.

Нафта пішла вгору після падіння на початку тижня, оскільки трейдери почали скуповувати ф'ючерси в очікуванні, що тижневі дані по запасах нафти покажуть, що запаси продовжують скорочуватися, знижуючи тиск, який надлишкова пропозиція чинить на ціни вже понад три роки.

Читайте також: Нафта дорожчає за рахунок поступового вирівнювання попиту і пропозиції

Очікується, що сьогоднішні дані від Управління за енергетичною інформацією теж підтвердять, що запаси нафти скорочуються восьмий тиждень підряд. Аналітики чекають, що за тиждень з 12 по 18 серпня запаси нафти знизилися на 3,5 млн барелів. При цьому за даними щодо запасів бензину уважно стежитимуть, оскільки попит на бензин зазвичай слабшає, коли закінчується літній автомобільний сезон.

Відкат ф'ючерсів на нафту стався не зважаючи на те, що трейдери занепокоєні здатністю ОПЕК знизити надлишкову пропозицію після того, як у понеділок зустріч ОПЕК не привела до появи якихось заходів з підвищення рівня виконання зобов'язань по скороченню обсягу видобутку нафти.

Інвестори, як і раніше, занепокоєні високим рівнем видобутку сировини в Лівії та Нігерії. За даними доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) за серпень, близько 70% зростання видобутку нафти у країнах ОПЕК припадає на Лівію і Нігерію. Видобуток нафти в Лівії у липні становив 1,01 мільйона барелів на день, що вперше за чотири роки перевищив 1 мільйон барелів на день. Видобуток нафти у Нігерії в липні зріс на 10 тисяч барелів на день - до 1,6 мільйона барелів на день, наголошується у доповіді.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,70 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,58 долара за барель, що на 29 центів нижче від рівня закриття торгів ($51,87).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-