Нафта дорожчає за рахунок поступового вирівнювання попиту і пропозиції

Нафта дорожчає за рахунок поступового вирівнювання попиту і пропозиції

Укрінформ
Ціни на нафту повернулися до зростання у вівторок після вчорашнього зниження: підтримкою котируванням стали ознаки поступового вирівнювання балансу попиту і пропозиції, особливо в США. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,48 відсотка до $51,91 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися у відмітки $47,60 за барель, на 0,49 відсотка вище за попереднє закриття.

"Запаси сирої нафти в США постійно знижувалися в останні тижні. Якщо низхідний тренд буде збережено, то можна припустити, що це стане "бичачим" чинником для цін на нафту, особливо враховуючи обмеження постачань з країн ОПЕК і Росії", - цитує агентство Рейтер слова ринкового аналітика Forex.com Фавада Разакзади (Fawad Razaqzada).

Комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 11 серпня, знизилися на 8,9 мільйона барелів, або на 1,9% - до 466,5 мільйона барелів. Аналітики Рейтер чекали зниження на 0,64%. При цьому з березня запаси скоротилися вже на 13%.

Читайте також: Через непродовження ліцензій на видобуток Укрнафта планує скорочення персоналу

Незважаючи на зростання об'ємів видобутку нафти в США, аналітики вважають, що видобуток незабаром може знизитися, оскільки американські компанії скорочують кількість бурових установок.

Статистика з кількості запасів нафти в США за тиждень, що завершився 18 серпня, буде опублікована Американським інститутом нафти (American Petroleum Institute, API) пізніше у вівторок. В середу очікується статистика щодо запасів нафти від управління енергетичної інформації Міненерго США. Очікується, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за звітний тиждень знизилися на 3,37 мільйона барелів.

За станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,66 долара за барель, що відповідає рівню закриття торгів ($51,66).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-