МВФ та Мінфін визначать потенційні фіскальні ризики від діяльності Укргідроенерго

МВФ та Мінфін визначать потенційні фіскальні ризики від діяльності Укргідроенерго

Укрінформ
Мінфін, МВФ та есперти розроблять звіт щодо потенційних фіскальних ризиків, які можуть виникнути від діяльності ПАТ "Укргідроенерго". Компанія, у свою чергу, розробить заходи щодо їх зменшення.

Про це пише прес-служба Укргідроенерго.

Як зазначається, МВФ відвідало держпідприємство ПАТ "Гідроенерго" у рамках технічної місії податково-бюджетного департаменту МВФ у складі зовнішнього консультанта Авріль Галстед та старшого економіста представництва МВФ в Україні Ігоря Шпака, яка фокусується на технічній допомозі управлінню фіскальних ризиків Міністерства фінансів з акцентом на фіскальні ризики, які пов’язані з державними підприємствами, що триватиме до 23 серпня.

"Візит представників МВФ  до Укргідроенерго обумовлений тим, що компанія є однією з найбільших у державному секторі економіки України", - зазначили в Укргідроенерго. 

Читайте також: Мінфін очікує фінпланів від монополістів

Під час зустрічі представники МВФ поінформували Укргідроенерго щодо процесу оцінки ризиків, пов’язаних з державними підприємствами, ознайомилися зі стратегією розвитку компанії, її фінансовими показниками, ключовими капітальними інвестиціями та запозиченнями.

За результатами спільної роботи представників Мінфіну, енергетиків та МВФ буде зроблено перший крок до визначення фіскальних ризиків, які потенційно можуть бути похідними від діяльності Укргідроенерго та впливати на державний бюджет України. Після того як вони будуть відображені у звітності, компанією розроблятимуться заходи щодо їх зменшення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-