Атомпрофспілка: Видобуток уранової руди під загрозою через непродовження ліцензій

Атомпрофспілка: Видобуток уранової руди під загрозою через непродовження ліцензій

Укрінформ
Завтра, о 9 ранку, гірники урановидобувних шахт ДП «СхідГЗК» пікетуватимуть Кабмін через бездіяльність Держгеонадр, яка була зобов’язана продовжити дію ліцензій на добування уранової руди.

Про це інформує Атомпрофспілка у Фейсбук.

"Вже три місяці Смолінська та Інгульська урановидобувні шахти простоюють. Збитки ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» перевищили 300 млн грн, не сплачуються податки в центральний та місцеві бюджети", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Під Держгеонадрами знову страйкують

В Атомпрофспілці наголошують, що простій уранових шахт призведе до зриву виконання ДП «СхідГЗК» умов контрактів, згідно яких Україна отримує свіже ядерне паливо для атомних електростанцій України, що безпосередньо загрожує енергетичній, а отже і національній безпеці держави.

"Трудовий колектив комбінату обурений відсутністю державницької позиції у діях Державної служби геології та надр України. Видобуток та переробку уранових руд комбінат проводить уже понад 65 років. Отже, зрозуміло, що видача спеціального дозволу на розробку цих родовищ під різними приводами зухвало саботується", - вважають у профспілці.

За даними організації, окремі доручення Прем’єр-міністра України та першого віце-прем’єр-міністра України не виконані. Не дали результатів і проведені під стінами Держгеонадра дві попередні протестні акції та втручання у ситуацію народних депутатів України.

"Атомпрофспілка України вимагає негайного прийняття Урядом розпорядчого документа, на підставі якого діяльність державного уранового підприємства буде відновлено. На порядку денному зараз інтереси держави і працівники підприємства будуть їх відстоювати", - наголошують активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-