Під Держгеонадрами знову страйкують

Під Держгеонадрами знову страйкують

Укрінформ
Громадські активісти розпочали безстрокову акцію протесту, вимагають створення прозорої громадської ради при Держгеонадрах, а також переобрання керівництва відомства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша громадська організація вже не один рік займається моніторингом роботи Держгеонадр, і ми уже неодноразово інформували суспільство про ситуацію, яка склалась довкола служби. Зараз ми спостерігаємо, як керівництво Держгеонадр створює кишенькову громадську раду. Ми ж вимагаємо прозорого створення громадської ради із залученням представників громадськості та ЗМІ», - сказав представник ГО "Антикорупційний блокпост" Роман Портянко.

Як стало відомо, до громадської ради увійшли лише такі організації як «Центр промислової екології», «Федерація металургів України», «Ноосфера», «Спілка буровиків України», «Інститут стратегій України» та асоціація «Надрокористувачі України». "Натомість немає жодної антикорупційної організації, а перелічені інституції мають близькі зв’язки з новим керівництво Держгеонадр", - запевняють громадські активісти.

Читайте також: Під Держгеонадра - пікет: вимагають прозоро формувати громадську раду

Вони, як і раніше, вимагають створення прозорої громадської ради та оголошення відкритого конкурсу на заміщення посади голови Держгеонадр. З цим звернулися до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Вимагаємо відкритого і прозорого конкурсу на заміщення посади голови Державної служби геології та надр. Оскільки очільника в службі немає вже 2,5 роки. Також вимагаємо очищення влади від колишніх членів «Партії регіонів», яким є новий т.в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк», - йдеться у зверненні.

Окрім цього, активісти вимагають від Прем’єра перевірити компетентність та законність фірми, яка здійснює охорону Держгеонадр.

«Нам не зрозуміло, чому нове керівництво в особі т.в.о. голови Олег Кирилюк забарикадували центральний орган виконавчої влади і не впускають на відкриті засідання журналістів та громадськість, самі вирішують, хто має контролювати їх роботу", - прокоментував Портянко. 

За його словами, реакції на попередні звернення немає, тому активісти оголошують безстрокову акцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-