Казахстан реалізує чотири українські проекти з відновлювальної енергетики

Казахстан реалізує чотири українські проекти з відновлювальної енергетики

Укрінформ
Українська компанія "Фурлендер Віндтехнолоджі" хоче розширити парк вітроенергетики в казахстанському Ерментау. Крім того, ще три українських проекти були відібрані для реалізації у РК.

Про це розповів представник "Фурлендер Віндтехнолоджі" Юрій Шевченко на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент вітропарк в Ерментау успішно експлуатується. Його показники дуже високі. Коефіцієнт використання питомої потужності об'єкта досягає 45%, це дуже високий показник навіть за загальносвітовими мірками. Перші 45 МВт парку є першою чергою більшого проекту, який планується розширити до 300 МВт", - розповів Шевченко. 

За словами віце-президента Торгово-промислової палати Сергія Свистиля, Міністерство енергетики Казахстану раніше відібрало проект Фурлендера для наступного впровадження в Казахстані. Окрім нього, було вибрано ще три проекти.

Зокрема, це проект "Пасивний будинок" (енергозбережна технологія), електричні жалюзі Solar Gaps, концентратор сонячної енергії для опалювання компанії Syneco.

Читайте також: ТПП:Україна - лідер з розвитку вітроенергетики серед пострадянських країн

Свистиль додав, що в Казахстані на сьогодні у цілому успішно функціонують майже 7 сотень українських компаній.

"На території Казахстану зареєстровано 660 українських компаній. Серед них корпорації Артеріум і Фармак, Приватбанк, Рошен, OLX й інші. Угода між торгово-промисловими палатами України і Казахстану дає змогу нам поглибити наші стосунки", - зазначив Свистиль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-