Ціни на нафту стабільні після різкого зниження напередодні

Ціни на нафту стабільні після різкого зниження напередодні

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні у вівторок після вчорашнього різкого зниження майже на 3%, спровокованого зміцненням долара і зменшенням обсягу переробки в Китаї.    

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,06 відсотка до $50,76 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки  $47,58 за барель, на 0,02 відсотка нижче попереднього закриття.

Нафтові котирування подешевшали більше ніж на 2,5 відсотка в понеділок на тлі зміцнення американської валюти і даних про зниження обсягу переробки в Китаї, що підігріли "ведмежі" настрої на ринку.

Зниження обсягу переробки китайськими НПЗ в липні перевищило прогнози, посиливши побоювання інвесторів щодо того, що надлишок нафтопродуктів в країні може ослабити її попит на сировину.

Підтримкою котируванням під час попередньої сесії стали повідомлення про 30-відсоткове скорочення обсягів видобутку на найбільшому лівійському родовищі Шарара у зв'язку з міркуваннями безпеки. Лівія, яка не входить в глобальний пакт ОПЕК+ про обмеження виробництва сировини, в останні місяці нарощує його обсяги. Поточний видобуток нафти в країні перевищує позначку 1 мільйон барелів за добу.

Зростання виробництва сировини у виключених з угоди Лівії і Нігерії продовжує підривати спільні зусилля країн-членів нафтоекспортного картелю ОПЕК і виробників, які не входять в групу, включаючи Росію, котрі раніше домовилися скоротити видобуток приблизно на 1,8 мільйона барелів за добу до березня 2018 року заради відновлення рівноваги світового попиту і пропозиції.

Читайте також: Нафтокомпанія Венесуели таємно веде переговори з "Роснефтью" - ЗМІ

Проти ринку також грає нарощування видобутку сланцевих ресурсів нафти в США, який, згідно з прогнозами Управління енергетичної інформації (EIA), у вересні зросте дев'ятий місяць поспіль.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,77 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,66 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($50, 73).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-