Нафтокомпанія Венесуели таємно веде переговори з

Нафтокомпанія Венесуели таємно веде переговори з "Роснефтью" - ЗМІ

Укрінформ
Державна нафтокомпанія Венесуели "Petroleos de Venezuela" (PDVSA) як мінімум з початку 2017 року таємно веде переговори з "Роснефтью", пропонуючи їй долі участі в дев'яти нафтових проектах з найбільш високою продуктивністю в обмін на допомогу в уникненні дефолту.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого чиновника Венесуели і двох джерел в галузі, знайомих з ходом переговорів.

"У Москви в рамках переговорів є серйозні важелі тиску: гроші Росії і "Роснефти" грають важливу роль в наданні допомоги уряду Ніколаса Мадуро (президент Венесуели - ред.), який опинився у складному фінансовому становищі, щоб уникнути дефолту суверенного боргу або держперевороту", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в квітні "Роснефть" надала PDVSA більше ніж $1 мільярда в обмін на обіцяні поставки нафти. Як мінімум у двох випадках венесуельський уряд використовував російські гроші, щоб уникнути невиконання фінансових зобов'язань перед утримувачами облігацій, повідомляє джерело агентства.

"Роснефть" також виступає як посередник у продажі венесуельської нафти світовим покупцям. Основна її частина опиняється на НПЗ США - не дивлячись на американські санкції проти Росії - оскільки продається через посередників, наприклад, нафтових трейдерів. Про це свідчать внутрішні торговельні звіти PDVSA, пише агентство.

Читайте також: Трамп пригрозив Венесуелі військовою операцією

"Роснефть" однозначно користується ситуацією. Вони знають, що нинішній уряд слабкий, що йому необхідні гроші, і вони - акули", - сказав віце-президент комісії з енергетики Національної асамблеї Венесуели Еліас Матта.

Його слова доносять погляди інших членів очолюваного опозицією конгресу, що критикують корпоративні операції, які, на їх думку, допомагають Мадуро в спробах встановити диктатуру, пише агентство.

Як повідомляється, на даний момент "Роснефти" належать значні долі в п'яти провідних венесуельських нафтових проектах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-