Податки і збори можна буде сплачувати на єдиний рахунок - Кабмін

Податки і збори можна буде сплачувати на єдиний рахунок - Кабмін

Укрінформ
Кабінет міністрів 9 серпня ухвалив законопроект щодо запровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників.

Про це повідомляє Урядовий портал. 

«Сьогодні уряд ухвалив законопроект щодо запровадження єдиного рахунку сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску для платників», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску - це виконання антикорупційного закону 1797, який було напрацьовано разом з бізнесом, депутатами та громадськими експертами та ухвалено Верховною Радою минулого року.

Як пояснюють у Кабміні, платник податків за власним бажанням матиме право відкрити єдиний рахунок в Казначействі та використовувати для сплати податкових зобов'язань з податків та зборів, єдиного соціального внеску. Платник матиме можливість сплатити такі податкові зобов'язання, як податок на доходи фізичних осіб, податок на прибуток підприємств, рентну плату, екологічний податок та інші податки і збори, визначені нормами Податкового кодексу і єдиний соціальний внесок. Проте виключенням є податок на додану вартість та акцизний податок з реалізації пального. Для цих двох податків, згідно з Податковим кодексом, функціонують системи електронного адміністрування.

Читайте також: ДФС відшкодувало платникам понад 68 мільярдів ПДВ

Платник податку відкриватиме єдиний рахунок через електронний кабінет, що значно покращує умови сплати податків і зборів, єдиного соціального внеску.

У Кабміні наголошують, що це спростить процедури розрахунків платників податків, значно заощадить фінансові і часові витрати, зменшить кількість помилково або надмірно сплачених грошових зобов’язань платником податків, допоможе уникнути непорозумінь зі зміною бюджетних рахунків, оскільки в електронному кабінеті платника податків будуть розміщені вірні реквізити рахунків, спростить ведення бізнесу та налагодження партнерських відносин між бізнесом та контролюючими органами, підвищить рівень відкритості, прозорості та довіри платників податків до державних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-