Апеляційній суд підтвердив банкрутство

Апеляційній суд підтвердив банкрутство "Михайлівського"

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд України підтвердив законність, правомірність та обґрунтованість рішень Нацбанку щодо виведення ПАТ "Банк "Михайлівський" з ринку.

Про це повідомляється на сайті НБУ.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ "Екосіпан", який є акціонером банку, оскаржувало у суді рішення регулятора щодо правомірності виведення "Банку Михайлівський" з ринку.

Окружний адміністративний суд Києва 15 травня 2017 року задовольнив позов товариства частково та скасував рішення Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про неплатоспроможність "Банку Михайлівський", введення в нього тимчасової адміністрації й ліквідацію. При цьому суд відмовився зобов'язати НБУ відновити роботу "Банку Михайлівський".

Національний банк не погодився з рішенням суду першої інстанції і подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд 07 серпня 2017 року задовольнив повністю.

Нагадаємо, Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ "Банк "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію.

Читайте також: Нацбанк відсьогодні змінив розміри коригуючих коефіцієнтів для застави

Як раніше повідомляв Національний банк, з 20 травня банк провів велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб із фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на мільярд гривень - з 1.6 млрд грн до 2.6 млрд грн.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належить ТОВ "Екосіпан", 92.5% якого належить Віктору Поліщуку, 3.9% - Ігорю Дорошенку та 3% - Віктору Єрасову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-