Нацбанк відсьогодні змінив розміри коригуючих коефіцієнтів для застави

Нацбанк відсьогодні змінив розміри коригуючих коефіцієнтів для застави

Укрінформ
Нацбанк затвердив нові розміри коригуючих коефіцієнтів за видами активів, які з 8 серпня 2017 року приймаються ним як забезпечення виконання зобов'язань за операціями.

Про це йдеться на сайті регулятора 

"Національний банк визначає стандартні коригуючі коефіцієнти для облігацій внутрішньої державної позики, згрупованих за такими характеристиками, як валюта номіналу, залишковий строк до погашення, розмір купону та наявність додаткових умов (наприклад, індексація або погашення шляхом амортизації). Коригуючий коефіцієнт для іноземної валюти та депозитних сертифікатів Національного банку України залишено без змін - 95% та 100% відповідно. Також затверджено розмір граничного рівня зменшення обсягу заставлених активів (майна) на рівні 5%", - про це йдеться в повідомленні.

Читайте також: Україна виплатила МВФ $450 мільйонів за програмою stand by - ЗМІ

Національний банк пояснює, що від банку вимагатиметься внесення додаткових активів для забезпечення виконання зобов'язань лише у разі зменшення справедливої вартості застави за операціями з рефінансування, операціями прямого репо або операціями за договорами про зберігання запасів готівки з урахуванням коригуючих коефіцієнтів більш ніж на 5%. Зменшення справедливої вартості застави в межах 5% буде покриватися за рахунок коригуючих коефіцієнтів.

У НБУ зазначають, що нові розміри коригуючих коефіцієнтів набувають чинності з 8 серпня 2017 року.

Нацбанк нагадує, що метою застосування коригуючих коефіцієнтів є мінімізація втрат Національного банку України в разі реалізації процентного ризику, валютного ризику та ризику ліквідності, що призводять до зменшення справедливої вартості прийнятої ним застави. Коригуючі коефіцієнти застосовуються до справедливої вартості застави та залежать від її основних характеристик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-