Визначені першочергові завдання у реформі ДФС

Визначені першочергові завдання у реформі ДФС

Укрінформ
МВФ разом з Мінфіном та ДФС на найближчі півтора роки розробив план першочергових завдань у рамках проекту з комплексного реформування Державної фіскальної служби.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

"Ціль (плану першочергових завдань — ред.) - трансформація ДФС у сучасний сервісний орган адміністрування податків. Трансформація відбуватиметься завдяки виконанню п’яти основних задач: реорганізація ДФС в єдину юридичну особу; побудова внутрішньої організаційної структури за функціональним принципом, що дозволить побудувати ефективні процеси адміністрування податків та зборів та оптимізувати адміністративно-господарчі функції в структурі ДФС; оновлення службового складу ДФС, новий склад має бути меншим за кількістю, більш професійним, краще оплачуваним та некорумпованим; зміна бізнес-процесів всередині ДФС - це буде досягнуто завдяки технологічним інноваціям, спрощенню адміністрування та скасуванню зайвих процедур, а також запровадженню ризик-орієнтованого підходу до роботи; підвищення рівня сплати податків та довіри платників до системи - це буде досягнуто шляхом автоматизації процесу адміністрування податків; зміна корпоративної культури ДФС та підвищення прозорості її роботи сприятиме зменшенню тиску на бізнес та перетворенню ДФС на сервісну організацію", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що це план першочергових завдань, на вирішенні яких потрібно зосередитись протягом наступних 18-ти місяців, а також кроки на подальші роки.

Читайте також: ДФС з початку року спрямувала на реконструкцію доріг понад 8 мільярдів

У МВФ наголосили, що вже є прогрес у перебігу реформи ДФС (насамперед нова процедура відшкодування ПДВ), але комплексна реформа гальмується низкою чинників, серед яких корупція та повільність впровадження рекомендацій. Тому потрібно не зволікати і пришвидшити процес впровадження рекомендацій.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року Міністерство фінансів і Державна фіскальна служба за підтримки Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана запустили проект з комплексного реформування Державної фіскальної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-