Суд скасував скандальний договір Укрзалізниці з WOG майже на 100 мільйонів

Суд скасував скандальний договір Укрзалізниці з WOG майже на 100 мільйонів

Укрінформ
Господарський суд Києва задовольнив позовну заяву Національного антикорупційного бюро України та визнав недійсною додаткову угоду, що спричинила розтрату 92 млн грн на ПАТ "Укрзалізниця".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"27 липня Господарський суд м. Києва задовольнив позовну заяву Національного антикорупційного бюро України та визнав недійсною додаткову угоду до договору поставки дизельного палива, укладеного навесні 2016 року філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" з ТОВ "Вог Аеро Джет", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначили, що вказана угода була укладена з грубим порушенням закону "Про здійснення державних закупівель" та явно в інтересах постачальника.

"Ухвалення такого рішення суду стало результатом консолідації зусиль НАБУ, голови правління "Укрзалізниці" та міністра інфраструктури України, і є показовим прикладом спільної роботи у боротьбі з корупцією в держкомпаніях", - наголосили в НАБУ.

Як нагадали в антикорупційному відомстві, за версією слідства, у березні 2016 року ТОВ "Вог Аеро Джет" виграла тендер та уклала з філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" договір поставки дизпального за економічно вигідною ціною, нижчою за ринкову. Згодом службові особи "Укрзалізниці" та представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди до даного договору поставки. Цими додатковими угодами службові особи "Укрзалізниці", користуючись нормою закону про можливість підвищення ціни до 10% у випадку її коливання на ринку, кілька разів збільшували вартість дизпального для залізниці.

Читайте також: Обом чиновникам УЗ дали по два місяці арешту з мільйонними заставами

"Водночас між другою і третьою додатковою угодою ринкові ціни на пальне не зростали, а тому укладання третьої додаткової угоди суперечило інтересам держави і суспільства та вимогам законодавства. Як наслідок, закупівельна ціна дизпального не лише втратила свою економічну вигідність, але й перевищила ринковий рівень цін, що призвело до спотворення результатів торгів", - заявили в НАБУ.

Досудове розслідування за вказаними фактами детективи Бюро за процесуального керівництва прокурорів САП розпочали у вересні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-