За 5 місяців німецько-український товарообіг виріс на 22% - Хармс

За 5 місяців німецько-український товарообіг виріс на 22% - Хармс

Укрінформ
За перші 5 місяців цього року двосторонній товарообіг між ФРН і Україною збільшився майже на 22 відсотки.

Такі дані оприлюднив в четвер виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Михаель Хармс, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«З січня по травень товарообіг між Німеччиною і Україною досяг 2,635 млрд євро при зростанні на 21,9%», - сказав він.

При цьому імпорт з України склав 818,4 млн євро зі збільшенням на 10,5%, німецький експорт в Україну підскочив на 27,8% до 1,816 млрд євро.

Хармс назвав Україну важливим партнером і вітав зростання українського експорту в країни ЄС, цьому «дуже позитивному розвитку подій» сприяв також вступ в силу Угоди про асоціацію. При цьому виконавчий директор зазначив, що Україні слід активніше виходити на ринки Європи. 

Читайте також: Товарообіг між Україною та Японією зріс майже на 40% - Кубів

Він також нагадав, що Східний комітет німецької економіки здійснює Програму стипендій для українських бізнесменів, які, повертаючись додому, застосовують на практиці отримані на передових підприємствах ФРН знання і досвід. 

Хармс назвав «неймовірно важливим» проведення реформ в Україні. І висловив думку, що країна вже провела ряд «фантастичних реформ», що зокрема, стосуються «Нафтогазу» і банківської системи, але зазначив, що корупція залишається проблемою. 

В цілому, за даними Східного комітету, об'єми торгівлі з 21 країною, з якими працює ця структура (в основному це країни східної Європи), зросли за перші 5 місяців на 22% і досягли 52 млрд євро. Зокрема, німецький експорт збільшився на 18%, що майже втричі перевищує темпи зростання цього глобально. «Це дійсно вражаючі цифри, справжній бум», - оцінив Хармс.

Що стосується імпорту Німеччиною то він і зовсім збільшився на 27%. 

Особливо радує німецький комітет нинішній розвиток в торгівлі з Україною, Казахстаном і Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-