Южаніна: Позитивний досвід з автоматичного відшкодування ПДВ треба закріпити

Южаніна: Позитивний досвід з автоматичного відшкодування ПДВ треба закріпити

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна наголошує на необхідності закріпити перший позитивний досвід відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі. 

Про це вона сказала в інтерв'ю Укрінформу.

"Сьогодні нам конче необхідно закріпити перший позитивний досвід відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі, що відбувається за рахунок впровадження СЕА ПДВ (Системи електронного адміністрування податку на додану вартість - ред.)", - заявила Южаніна. 

За її словами, "це потребує наявності певних фінансових ресурсів у системі. А відшкодування заборгованості з ПДВ за Тимчасовим реєстром, яка не забезпечена грошима в СЕА ПДВ, повинно бути забезпечене додатковими бюджетними витратами, які сьогодні значно обмежені іншими нагальними потребами держави - оборонні витрати, покриття дефіциту Пенсійного фонду тощо".

Голова профільного парламентського комітету підкреслила, що "випуск облігацій внутрішньої державної позики надає можливість відстрочити виконання державою своїх фінансових зобов'язань та ретельніше перевірити суми у Тимчасовому реєстрі, більшість з яких і досі є сумнівними, а деякі підтверджені судовими рішеннями часів минулої влади".

Читайте також: Відшкодування ПДВ: прозоре отримання облігацій більш цікаве для бізнесу - Южаніна

Вона нагадала, що в ухвалених 13 липня ц.р. змінах до держбюджету на 2017 рік передбачено значне перенаправлення коштів на потреби, що фінансуються зі спеціального фонду державного бюджету - загалом на 10 млрд 980 млн грн. За пропозицією народних депутатів 4 млрд грн буде виділено на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості. На 5 млрд 680 млн грн збільшено витрати на підвищення обороноздатності та безпеки держави, які включають, в тому числі, 200 млн грн на закупівлю озброєння та техніки для Нацгвардії; 4 млрд грн виділено на потреби Міністерства оборони (з яких 1 млрд грн - на будівництво житла для військовослужбовців, 1 млрд грн - на закупівлю озброєння та військової техніки, 1,4 млрд грн - на закупівлю та виробництво боєприпасів), 400 млн - на придбання засобів ідентифікації, закупівлю озброєння та техніки для Державної прикордонної служби. Також на 1 млрд грн буде профінансовано розвиток мережі та утримання автомобільних доріг, якість яких сьогодні навряд чи когось задовольняє.

"Тобто, йдеться якраз про спрямування коштів на ті напрями, від яких матиме користь суспільство в цілому. Адже збільшення обсягу профінансованих робіт супроводжуватиметься, зокрема, створенням нових робочих місць, а розбудова інфраструктури означає, що нарешті люди в Україні, і особливо в сільській місцевості, відчують себе людьми", - наголосила Южаніна. 

Як повідомляв Укрінформ, обсяг відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) бізнесу за січень-червень 2017 року склав 57 млрд грн.

За даними Державної фіскальної служби, це на 60% більше, ніж за перше півріччя 2016 року.

За словами в.о. голови ДФС Мирослава Продана, у квітні при заявлених до відшкодування 9,9 млрд грн ПДВ платникам оперативно повернуто 9,3 млрд грн, тобто 94% заявок. У травні при заявлених 9,8 млрд грн бізнесу відшкодовано 9,3 млрд грн, або 95% заявок. У червні відшкодовано 9,1 млрд грн ПДВ.

Повний текст інтерв'ю читайте за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-