Рада внесла зміни до Податкового кодексу в зв'язку з кібератакою

Рада внесла зміни до Податкового кодексу в зв'язку з кібератакою

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу і звільнила платників податків від штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних через кібератаку.

За прийняття в цілому законопроекту №6684 проголосували 254 депутати при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою цього закону є вирішення проблем, пов'язаних з адмініструванням ПДВ і акцизного податку у зв'язку зі здійсненням масової кібератаки.

Документом визначений термін, у який платник податків зобов'язаний відновити бази даних обліку, які були пошкоджені.

Читайте також: Експерти не виключають нової атаки Petya.А

Крім того, передбачається звільнити від штрафів за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних, складених у період з 1 по 30 червня.

Рада надала можливість зареєструвати такі податкові та акцизні накладні до 31 липня.

Штрафні санкції у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу не будуть застосовуватись до грошових зобов'язань із граничним строком сплати 30 червня.

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня хакерських атак зазнали сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур. 

Масштабна хакерська атака, що розпочалася в Україні, зачепила й інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-