Експерти не виключають нової атаки Petya.А

Експерти не виключають нової атаки Petya.А

Укрінформ
Упродовж тижня-двох в Україні можлива нова кібератака. Вона буде спрямована на Linux Platform, яким користується більшість підприємств державного і банківського українського сектору. 

Про це сказав заступник голови правління ПАТ КБ "Приватбанк" Олександр Дрелінг під час круглого столу "Наймасштабніша кібератака на український бізнес: як захиститись?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не оцінюємо на сьогодні ситуацію як спокійну. Є навіть висновки лабораторій, які розклали вірус "Petya.А" на складові, вони показують, що це була тільки підготовка. Вірус включає себе три складові - шифрування симетричними ключами, що унеможливлює розшифрування. По-друге - там є спеціальний агент, який краде логіни, паролі всіх структур навколо зараженого елементу. Третє - створюють технічні "дірочки" для наступної атаки. Це досить складний і професійний вірус, і ми очікуємо через тиждень-два нових атак. На жаль, це будуть атаки, які налаштовані під Linux Platform, а це 70% нашого ринку - і банківського, і державного", - сказав Дрелінг.

Читайте також: НАТО дасть Україні обладнання для захисту від кібератак - Столтенберг

Як повідомлялося, 27 червня комп’ютерні мережі низки українських підприємств та установ зазнали масштабної кібератаки. Хакерські атаки здійснювалися за допомогою вірусу Petya.

4 липня спецагенти департаменту кіберполіції разом з фахівцями СБУ та міської прокуратури зупинили другий етап кібератаки вірусу Petya.А. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-