Обшуки в Укргазвидобуванні можуть зірвати держпрограму 20/20 - АГКУ

Обшуки в Укргазвидобуванні можуть зірвати держпрограму 20/20 - АГКУ

Укрінформ
Асоціація газовидобувних компаній України (АГКУ) висловлює занепокоєння щодо обшуків СБУ та ГПУ у ПАТ “Укргазвидобування”. Вилучення технічної документації правоохоронцями може суттєво сповільнити роботу підприємства. 

Про це йдеться у заяві АГКУ, переданій Укрінформу.

"Такі дії шкодять не лише діяльності комерційного підприємства, але й ставлять під загрозу вчасну реалізацію планів Уряду щодо становлення України в якості енергетично самодостатньої держави вже у 2020 році", - переконані в асоціації.

Крім того, на думку АГКУ, постійні обшуки з боку правоохоронних органів шкодять інвестиційній привабливості України, коли економіці вкрай потрібний міжнародний капітал та сучасні технології, а керівництво держави постійно закликає іноземні компанії інвестувати.

Читайте також: До 2020 р. Україна перейде на свій газ

У АГКУ наголошують, що проведення прозорих державних тендерів та формування великих замовлень є базовою вимогою для появи на ринку сучасних сервісів від досвідчених іноземних гравців з репутацією. Їх прихід сприятиме розширенню пропозиції та підвищенню конкуренції національного ринку сервісних послуг для всіх гравців видобувного сектору.

"Інтенсифікація видобутку газу є невід’ємною технологією сьогодення у всьому прогресивному світі. Усі сусідні країни, зокрема: Білорусь і Румунія – широко використовують даний технологічний засіб у своїй повсякденній роботі. Це стала міжнародна практика, яка лише починає застосовуватися Україною у відчутних обсягах, спрямована на пришвидшення вилучення вуглеводнів – темпи видобутку яких в Україні є незадовільно низькими та складають лише 2%, порівняно з 6% у світі", - зазначає асоціація.

В АГКУ також додали, що без застосування сучасних технологій у виробництві вітчизняна газовидобувна індустрія не має майбутнього, а всі стратегічні плани Уряду зі збільшення власного видобутку залишаться на папері. 

Як повідомлялося, минулого тижня в офісі ПАТ "Укргазвидобування" пройшли обшуки із вилученням документації за фактом проведення тендерів на закупівлю послуг з інтенсифікації діючих свердловин із залученням іноземних компаній. Керівництво УГВ звинувачують у розкраданні коштів в особливо великих розмірах. УГВ, у свою чергу, заявляє, що на зазначених тендерах навпаки вдалося зекономити величезну суму коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-