Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Нафта дорожчає через зниження запасів у США

Укрінформ
Нафта зросла в ціні в середу через падіння запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з поставкою у серпні зросла в ціні на 1,71% до $45,81. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подорожчала на 1,56% до $48,26 за барель.

Нафта зросла в ціні після того, як сьогодні вранці стало відомо, що запаси нафти в нафтосховищі в Кушингу, основній точці поставок WTI, скоротилися на 2,1 млн барелів за тиждень з 1 по 7 липня, а також з'явилися новини, що ОПЕК може обмежити обсяг виробництва Нігерії та Лівії. Ці дві країни звільнені від зобов'язань в рамках угоди щодо зменшення обсягу виробництва нафти на 1,8 млн барелів на день.

Нафта продовжує відновлюватися після різкого падіння минулого тижня, що стало шостим тижневим падінням за останні сім тижнів через побоювання з приводу надлишкової пропозиції на ринку нафти. У США офіційні дані показали, що обсяг виробництва нафти зріс на 88 тис. барелів на день до 9,34 млн барелів.

Ринок проігнорував повідомлення, що Саудівська Аравія не має наміру скорочувати обсяг поставок до Східної Азії та збільшила обсяг видобутку нафти в червні, перевищивши узгоджене обмеження.

Читайте також: Вчені назвали Газпром одним з головних "парникових шкідників"

Крім того, інвестори чекають на щомісячні звіти Організації країн - експортерів нафти і Міжнародного енергетичного агентства, в яких ті оцінюють світові рівні попиту та пропозиції.

Також нафта зросла в ціні через оцінки Американського інституту нафти, що показав скорочення запасів нафти в США на 8,13 млн барелів минулого тижня.

"Нафтові ціни... різко піднялися за ніч на зниження прогнозу EIA щодо видобутку в США у 2018 році та на даних API, які демонструють ще одне значне зниження запасів", - наводить агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма О'Лафлін (William O'Loughlin).

Станом на 08:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 48,27 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 48,18 долара за барель, що на 66 центів вище за рівень закриття торгів ($47,52).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-