На газовій конференції у Варшаві обговорили

На газовій конференції у Варшаві обговорили "важіль протидії" Nord Stream 2

Укрінформ
Будівництво газового сполучення між Україною і Польщею є свого роду відповіддю на намагання Росії збудувати "Північний потік-2", що шкодить як Україні так і Польщі.

Про це під час Другої польсько-української газової конференції у Варшаві заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Прокопів, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Якщо функціонуватиме "Північний потік-2", то це буде спільною монополією Росії і Німеччини. Протидією цьому є створення спільного польсько-українського газового хабу",- заявив Прокопів.

За його словами, Київ і Варшава повинні співпрацювати разом і показувати Європі загрозу з боку Росії і її проекту "Північний потік-2".

За його словами, будівництво газового сполучення між Україною і Польщею потужністю 8 млрд куб. метрів є основою співпраці між країнами на даному етапі.

Коментуючи нещодавнє рішення Стокгольмського арбітражу щодо суперечки "Газпрому" і "Нафтогазу України" він наголосив, що це є "відходом від політизації газового бізнесу і політичної залежності від Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-