«Антонов» відсудив 25 мільйонів у турецького аеропорту за птахів

«Антонов» відсудив 25 мільйонів у турецького аеропорту за птахів

Укрінформ
Державне підприємство «Антонов» за підсумками судового спору з Головним управлінням державних аеропортів Туреччини і його страховиками отримало 25 млн гривень.

Про це повідомляють в прес-службі відомої юридичної фірми «Ілляшев та Партнери», яка представляє інтереси ДП «Антонов».

«Суд постановив, що турецька сторона в порушення законодавства та норм ІКАО не вжила в аеропорту всіх можливих заходів орнітологічної безпеки, внаслідок чого виникла аварійна ситуація. Посилання відповідачів на форс-мажор суд також відхилив», – прокоментували справу в «Ілляшев та Партнери».

Таким чином, у повному обсязі були компенсовані збитки в зв’язку з недотриманням аеропортом Анкари міжнародних стандартів щодо запобігання зіткненням повітряних суден із птахами, а також витрати ДП на правовий захист прав та інтересів.

У березні 2008 р. вантажний літак Ан-124-100 «Руслан» ДП «Антонов» під час злету з аеропорту міста Анкара зіткнувся зі зграєю птахів, внаслідок чого повітряне судно отримало пошкодження, екіпаж і вантаж не постраждали. У 2009 р. ДП подало позов в турецький суд про компенсацію збитків.

Рішення суду м. Анкари, отримане на користь ДП «Антонов» ще в 2012 р., неодноразово оскаржувалося турецькою стороною. За підсумками багаторічного судового розгляду в травні 2017 р. ДП «Антонов» отримало повну грошову компенсацію на свій банківський рахунок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-