МОЗ обрахувало дохід лікарів первинної ланки

МОЗ обрахувало дохід лікарів первинної ланки

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я зробило розрахунки вартості надання послуг первинної медичної допомоги та порівняння витрат з розміром пропонованого тарифу на відповідні послуги. 

Відомості містяться у фінансово-економічному обгрунтуванні законопроекту «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», який переданий на голосування до Верховної Ради, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

"При поточному мінімальному фінансуванні первинної медичної допомоги медична практика, що обслуговує 2000 пацієнтів (лікар, медсестра), отримуватиме середній дохід в обсязі 35 000 грн на місяць", - йдеться у повідомленні. 

При цьому обрахунки необхідних витрат, пов’язаних із виконанням галузевих вимог на рівні первинної медичної допомоги, становитимуть 25,9% від загального доходу медичної практики. 

Таким чином при доході 35 тис. грн на місяць на матеріально-технічне забезпечення, комп'ютерну техніку, витратні матеріали для регулярних візитів, лабораторні тести витрачатиметься 9 081 грн на місяць. В такому випадку обсяг коштів для оплати заробітної плати та інших поточних видатків становитиме, в середньому, 25 919 грн на місяць.

При обслуговуванні 2500 пацієнтів медична практика отримуватиме середній дохід в обсязі 43 750 грн, з яких 9 856 грн становитимуть видатки, пов’язані з виконанням галузевих вимог. Оплата заробітної плати та поточних видатків становитиме в цьому випадку 33 894 грн.

У МОЗ зазначили, що ці розрахунки здійснені станом на 10 квітня поточного року, і в разі внесення змін до Державного бюджету-2017 вартість послуг буде збільшена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-