Рада ухвалила закон щодо фінансового оздоровлення Південмашу

Рада ухвалила закон щодо фінансового оздоровлення Південмашу

Укрінформ
Народні депутати ухвалили в цілому проект закону про внесення змін до Закону України "Про фінансове оздоровлення державного підприємства "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 232 нардепи.

«Проект акта розроблено у зв’язку із вкрай загрозливою ситуацією, в якій опинилось державне підприємство "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова... У Південмашу виникла прострочена заборгованість із заробітної плати, борги за використанні енергоносії станом на 01.05.2015 р. становлять 244,9 млн гривень», - зазначається в пояснювальній записці до закону.

Зокрема, законом передбачається: вжиття невідкладних заходів щодо стабілізації фінансового стану Південмашу, зокрема, шляхом відстрочення зобов’язань підприємства щодо погашення заборгованості не податкового походження перед державою; забезпечення завантаження виробничих потужностей державним замовленням, у тому числі, державним оборонним замовленням,  як часткову компенсацію втрати Південмашем російського космічного та оборонного ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-