МВФ виключив питання надання Україні $1 мільярда з порядку денного 20 березня

МВФ виключив питання надання Україні $1 мільярда з порядку денного 20 березня

Укрінформ
Питання виділення Україні траншу за програмою розширеного фінансування (EFF) на 1 млрд доларів відсутнє у порядку денному ради директорів МВФ на наступний тиждень.

Про це свідчить розклад засідань, опублікований на сайті МВФ.

Згідно з календарним планом, найближче засідання Ради директорів відбудеться 20 березня, на ньому буде розглянуто тільки питання Катару.  Після цього, 22 березня, фонд має намір розглянути питання Сент-Люсії, а 24 березня -  Ізраїлю, Республики Науру та Домініканської Республіки. Детальна інформація відсутня.

Водночас на сайті зазначається, що це попередній розклад офіційних засідань та семінарів Виконавчої ради МВФ протягом наступних семи днів. І до нього можуть бути внесені зміни.  

Відкрита в березні 2015 р. чотирирічна програма EFF загальним обсягом близько 17,11 млрд дол. з першим траншем  5 млрд дол. передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 р. ще трьох траншів за 1,63 млрд дол. і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до 0,61 млрд дол.

13 лютого 2017 р. директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард заявила, що переговори Міжнародного валютного фонду з Україною про виділення чергового траншу кредитної програми просуваються добре.

Зазначимо, що 4 березня МВФ погодив з Україною меморандум про третій перегляд програми в рамках  EFF. Минулої п’ятниці Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомляв, що очікує на те, що  20 березня у МВФ ухвалять рішення по транш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-